ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Alparslan Anaokulu

Nis

Yarın Sizdeyiz Projemiz kapsamında gerçekleşen veli ziyaretimiz.

Nis

Değerler Yolculuğu Nisan ayı konusu olan "Vatanseverlik" kavramı anasınıfı şubelerimizin hepsinde çocuklara etkinliklerle kavratılmaya çalışıldı.

Nis

BİGEP kapsamında okulumuz bahçesine çocuklarla birlikte çiççek dikimi etkinliğini yapılmıştır.

Nis

Ben Temizim Okulum Temiz Projesi kapsamında Mart Ayı en temiz seçilen sınıfımız C şubemiz oldu.Her şubeden en temiz öğrencilerimize hediyeleri verildi.

Mrt

BİGEP kapsamında planlamış olduğumuz tuz seramiğine annelerimizi davet edildi.Öğretmenlerimizin kontrolünde seramik hamurunu annelerin yoğurması sağlandı.Yoğrulan hamur eşit parçalara bölünerek çocuklara dağıtıldı.Çocuklar anneleriyle birlikte hamura şekil verdiler.Yapılan şekiller tepsiye dizilerek fırında pişirildi.Pişirilen hamurlar bir süre soğumaya bırakıldı ve ardından parmak boyayla boyandı.Çocuklar böylr bir etkinliği anneleriyle birlikte yapmaktan keyif aldılar.

Mrt

Veli ziyaretlerimiz devam ediyor.Anasınıfı D Şubesi öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Mart Ayı değerimiz olan "İyilik yapmak" konulu etkinliklerimiz sınıflarımızda konu ile ilgili animasyon izletilerek, iyilik kutusu ve drama çalışmaları yapılarak iyilik yapma kavramı çocuklara kazandırılmaya çalışılmıştır.ayrıca çocuklardan evlerinde de iyilik yapmaları istenerek davranış pekiştirilmeye çalışıldı.

Mrt

Sıfır atık kavramı, bireylerin çevre bilincini artırarak sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmalarına olanak tanır.Atıkların azaltılması, geri dönüşüm alışkanlıklarının geliştirilmesi ve yeniden kullanımın teşvik edilmesi gibi uygulamaların yaygınlaşmasıyla sıfır atık kavramı gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. Bu sayede doğal kaynakların tükenmesi engellenirken çevreye olan olumsuz etkiler de minimum seviyeye indirgenmiş olur.Biz de bu etkinliğimizle öğrencilerimizde bu bilinci geliştirmeyi amaçlamaktayız.Bu kapsamda öncelikle çocuklara sınıfta görsellerle birlikte bu kavram anlatıldı ardından geri dönüşüm için ayrılan materyallerle etkinlik yapıldı.Pet şişelerden marakas, kovalardan davul ya da kalemlik vs gbi etkinlikler ortaya çıktı.

Mrt

BİGEP KAPSAMINDA VELİ ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDİYOR.

Mrt

"Artık Materyallerimi Geri Dönüştürüyorum" etkinliğimiz anne atölyesi şeklinde düzenlendi.Annelerin katılımıyla öğretmenlerimiz ve velilerimizin önceden biriktirmiş olduğu artık materyallerle geri dönüşüm etkinliği gerçekleştirildi.Anneler ve çocuklara geri dönüşüm ile ilgili bilgiler verildi.Kağıt, plastik vs. gibi materyalleri çöpe değil de ayrıştırılıp bununla ilgili yerlere geri dönüştürülmek üzere vermeleri gerektiği hakkında bilgilendirildi.Anneler çocuklarıyla birlikte etkinliklerini yaptılar.Anneler ve çocuklar birlikte etkinlik yapmaktan keyif aldılar.Anneler bu tarz etkinliklerin kendilerine de iyi geldiğini belirterek her zaman katılım sağlayacaklarını ve evlerinde de geri dönüşüm hakkında edinmdikleri bilgileri uygulayacaklarını söylediler.

Mrt

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından öğretmenlerimize "İhmal ve İstismardan Koruma" ile ilgili veli semineri düzenlenmiştir.

Mrt

"Ben Temizim, Okulum Temiz" Projemiz kapsamında Şubat ayı en temiz sınıfımız E Şubasi seçildi, her sınıftan en temiz seçilen öğrencilerimize de hediyeleri verildi.Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.tebrik ediyoruz.